Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ



           Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος, σε προηγούμενη συνεδρίασή του, αποφάσισε να μην συναντήσει κανέναν υποψήφιο Δήμαρχο, Δημοτικό Σύμβουλο ή Δημοτική παράταξη κατά την προεκλογική περίοδο, παρά τα αιτήματα που πιθανόν υποβληθούν από μεριά τους.

         Την ίδια στάση είχε κρατήσει και στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές, το 2010 κατά την πρώτη εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».

            Η εμπειρία και η γνώση που αποκτήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια ενεργής συμμετοχής στο συνδικαλιστικό κίνημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα στον πρώην Δήμο Αρτέμιδος και τώρα στο νέο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, μας έχει διδάξει να αποφεύγουμε ανούσιες, καθαρά τυπικές και ίσως αποκλειστικά για προεκλογικούς λόγους συναντήσεις με τοπικούς υποψήφιους ή Δημοτικές παρατάξεις.

          Η συγκεκριμένη περίοδος, λίγο πριν τις Δημοτικές Εκλογές, είναι μια περίοδο που όλοι, μα όλοι οι υποψήφιοι είναι στο πλευρό των εργαζομένων, συμπονούν, συμπάσχουν, αφουγκράζονται τα προβλήματά τους, στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις και δεσμεύονται ότι θα αγωνιστούν στο πλάι τους για την επίλυση των πολλών και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

        Αυθαίρετα «μηνύματα», από κάποιους εργαζόμενους που νομίζουν τους εαυτούς τους ως «μεγαλοπαράγοντες» και «εκφραστές των πάντων», για δήθεν προεκλογικές γνωστοποιήσεις και δεσμεύσεις από τοπικούς υποψήφιους, μοναδικό σκοπό έχουν το προεκλογικό «αλισβερίσι», πιθανό ίδιο όφελος ή ακόμη και ενδείξεις ανασφάλειας λόγω πιθανού μελλοντικού «ξεβολέματος»! Ζητούν συνοδοιπόρους και συναγωνιστές για τους μελλοντικούς αγώνες των εργαζομένων, αλλά από τους προηγούμενους αγώνες των εργαζομένων… οι ίδιοι ήταν απόντες!!!

             Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος δεν είναι ανόητοι!!! Δεν ζητούν γνωστοποιήσεις θέσεων, δεσμεύσεις, αποφάσεις και στήριξη κατά την προεκλογική περίοδο. Δεν ζητούν προεκλογικές συναντήσεις-γνωριμίες-δημόσιες σχέσεις για να εκδοθούν δελτία τύπου και ανακοινώσεις και να βγουν κάποιες φωτογραφίες με θερμές χειραψίες και πλατιά χαμόγελα.

        Απαιτούν και αγωνίζονται για ουσιαστικές πράξεις, για πραγματικά έργα στήριξης και επίλυσης των προβλημάτων τους, για μια ενισχυμένη, σύγχρονη, οργανωμένη και αποδοτική Τοπική Αυτοδιοίκηση με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα. ΟΧΙ για όμορφα λόγια!!!



        Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος, αμέσως μετά τις Δημοτικές Εκλογές, θα ζητήσει συνάντηση με τη νέα Διοίκηση του Δήμου που θα προκύψει για να καταθέσει τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους τόσο σε τοπικό όσο και κεντρικό επίπεδο μαζί με συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή τους.
        Θα τοποθετηθεί σχετικά και στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί, για να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση όλων των παρατάξεων που θα εκλεγούν.

                                              …Η συνέχεια… στα ΔΥΣΚΟΛΑ!!!


                                      Από το γραφείο Τύπου του Σ.Δ.Υ.Α.

10 σχόλια:

  1. Μήπως ο ρόλος ως συνδικαλιστές σε ότι αναλογεί δεν είναι αυτός που οι εργαζόμενοι προσδοκούν από εμάς;
    Σύμφωνα με τη θεωρία η δουλειά των συνδικαλιστών είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η προστασία τους.
    Παράλληλα όμως έχει παρατηρηθεί ότι δουλειά των συνδικαλιστών είναι και η προστασία των συντεχνιακών συμφερόντων και η προώθηση των δικών τους προσωπικών φιλοδοξιών.
    Δυστυχώς ασκούν την εξουσία που "κέρδισαν" με την ψήφο των συναδέλφων υπέρ του εαυτού τους, να είναι αλαζόνες, δημοσιοσχεσίτες και ότι είναι η μοναδική εξουσία, αφήνοντας απέξω όλους τους υποψηφίους στα καυτά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. ΓΙΑΤΙ?!!
    Τα δήθεν περί του δελτίου τύπου για «Αυθαίρετα «μηνύματα», από κάποιους εργαζόμενους που νομίζουν τους εαυτούς τους ως «μεγαλοπαράγοντες» και «εκφραστές των πάντων», για δήθεν προεκλογικές γνωστοποιήσεις και δεσμεύσεις από τοπικούς υποψήφιους, μοναδικό σκοπό έχουν το προεκλογικό «αλισβερίσι», πιθανό ίδιο όφελος ή ακόμη και ενδείξεις ανασφάλειας λόγω πιθανού μελλοντικού «ξεβολέματος»!" εκφράζουν αποκλειστικά, αυτούς που προωθούν την δική τους ύποπτη στάση απέναντι στα πραγματικά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, το δικό τους «αλισβερίσι», πιθανό ίδιο όφελος ή ακόμη και ενδείξεις ανασφάλειας λόγω πιθανού μελλοντικού δικού τους «ξεβολέματος»!"
    Όταν δεν υπάρχει μια παραγωγική διαδικασία διαλόγου και αποφάσεων και υπάρχει μια άλλη προσέγγιση άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης καριέρας είναι ολοφάνερο ότι αυτά δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των συναδέλφων εργαζομένων.
    Η αλαζονεία και ο συγκεντρωτισμός δεν αφήνει να φανεί η ρεαλιστική πλευρά των προβλημάτων, αυτό από μόνο του είναι πρόβλημα.
    Ακόμη κάθε φορά που υπήρχε εξέλιξη σε κάποιο ζήτημα η πρόβλημα, μια ιδέα, ένα κείμενο, μια διαφορετική άποψη από αυτή που έχουν μάθει, αυτό το ερμηνεύουν προϊόν συναλλαγής με την εκάστοτε Πολιτική η Φυσική ηγεσία.
    Για να μπορέσει ένας συνδικαλιστής να "σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων του πρέπει, να αποδεχθεί ότι ο επαγγελματικός συνδικαλισμός δεν είναι μια δημοκρατική διαδικασία, που ασκείται αποκλειστικά και μόνο από μερικούς με όποια ιδιότητα , αλλά μέσα από μια συλλογική προσπάθεια.

    ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΜΕΛΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια ποιός εΙναι βολεμένος πίσω απο την συνδικαλιστική του ιδιότητα ?
    Ποιός εχει σχεδόν όλο το μήνα συνδικαλιστική άδεια για το καλό των εργαζομένων ?
    Ποιός έχει καθημερινά αντικείμενο στην εργασία του ?
    Ποιός σκιάζεται να μην ξεβολευτεί ?
    ΜΑΖΕΥΤΕΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποτε στο ίδιο blog είχα ξαναγράψει... "Όσα δε φτάνει η αλεπού... τα κάνει κρεμαστάρια!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυθαίρετα «μηνύματα», από κάποιους εργαζόμενους που νομίζουν τους εαυτούς τους ως «μεγαλοπαράγοντες» και «εκφραστές των πάντων», για δήθεν προεκλογικές γνωστοποιήσεις και δεσμεύσεις από τοπικούς υποψήφιους, μοναδικό σκοπό έχουν το προεκλογικό «αλισβερίσι», πιθανό ίδιο όφελος ή ακόμη και ενδείξεις ανασφάλειας λόγω πιθανού μελλοντικού «ξεβολέματος»!

    ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΛΕΣ ΠΡΟΕΔΡΕ.....ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ...ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΑΜΙΑΣ...ΕΕΕΕΕ!!!!

    Γλυφάδα, 2 Μαΐου 2014

    Αριθμ. Πρωτ.: 82


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2014 – 6.00 μ.μ.
    ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Γλυφάδας, καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και του Ν.Π.Δ.Δ. (Κ.Α.Π.ΠΑ.) στην εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση με όλους τους υποψήφιους Δημάρχους Γλυφάδας που οργανώνει για την ανάδειξη των προβλημάτων των εργαζομένων και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2014, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Άλσους 15 – Γλυφάδα).
    Στην εκδήλωση θα τεθούν για συζήτηση όλα τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όπως:
    1. Οικονομική κατάσταση των Ο.Τ.Α.
    2. Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών. Αξιολόγηση του Ανθρώπινου Δυναμικού.
    3. Οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και του Ν.Π.Δ.Δ.
    4. Ελαστικές Σχέσεις Εργασίας (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Μ.Κ.Ο., Δίμηνα κ.λπ.).
    5. Οι επιπτώσεις στους Ο.Τ.Α. των αντιλαϊκών και μνημονιακών πολιτικών.
    6. Τοπικά προβλήματα.
    Η σοβαρότητα των προβλημάτων αλλά και η άμεση αντιμετώπισή τους καθιστά αναγκαία την παρουσία όλων των εργαζομένων. Γιατί η επίλυσή τους είναι πρώτα από όλα υπόθεση δική μας.

    Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
    Για το Διοικητικό Συμβούλιο
    Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

    Θέμης Μπαλασόπουλος Γιώργος Παπαδούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα "γάτα" είσαι βρε "άτιμο"!!!!!!!! "Πουλιά" στον αέρα πιάνεις!!! "Λύθηκε" το μέγα μυστήριο"για ποιόν χτυπάει η καμπάνα". Ελπίζουμε τώρα να σταματήσεις να "βράζεις στο ζουμί σου"!!! Πτου σου μη σε ματιασουμε κιόλας!!!

      Διαγραφή
    2. Πρέπει να μάθεις να απαντάς με την δύναμη της υπογραφής σου ( Πρόεδρε ) και όχι με αφελείς δηλώσεις ( δελτία τύπου ας πούμε). Το έχω ξανά πει εδώ σε αυτήν την ιστοσελίδα, να κάνεις διάλογο και όχι αφορισμούς, να αποδείξεις ότι αξίζεις κάτι παραπάνω από ένας αγγελιοφόρος!!!
      Μια στημένη παράσταση ζήλειας, νομίζοντας πως αυτή είναι κάποια μορφή αγώνα..
      εναντίον σε ποιους??
      Επιτέλους θα πρέπει να καταλάβεις ότι είναι άλλο πράγμα η αντιπαράθεση με άποψη και πρόταση και εντελώς διαφορετικό ζήτημα η περιφρόνηση και η αλαζονεία!!!
      Το ένα συνιστά θεμιτή δημοκρατική προσέγγιση διαλόγου, και το άλλο αγγίζει και ξεπερνά τα όρια της μνησικακίας.
      Ένα από τα πιο ολέθρια πάθη που σε ταλαιπωρεί. Να θυμάσαι με αντιπάθεια το κακό, να δυσκολεύεσαι να επικοινωνήσεις και να επιθυμείς ακόμη και την εκδίκησή.
      Περαστικά σου!!!!

      Διαγραφή
    3. Στίχοι Ντέλλα Ρούνικ
      Μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος
      Ερμηνευτής Γιάννης Πάριος

      ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...!!!!

      ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
      κι απ’ το νου μου να σε σβήσει
      Ποιος στο βάθος της ψυχής μου
      θα τολμήσει να σ’ αγγίξει

      Μετ’ από σένα πού, πες μου να πάω πού
      μετ’ από σένα τι, τι ν’ αγαπήσω τι
      Mετ’ από σένα ποιον, ποιον να πιστέψω ποιον
      μετ’ από σένα πώς, να ζήσω άλλο πώς
      ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

      ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
      όταν φύγεις μακριά μου
      Ποιος τη θέση σου θα πάρει
      στο κορμί και την καρδιά μου

      Μετ’ από σένα πού, πες μου να πάω πού
      μετ’ από σένα τι, τι ν’ αγαπήσω τι
      Mετ’ από σένα ποιον, ποιον να πιστέψω ποιον
      μετ’ από σένα πώς, να ζήσω άλλο πώς
      ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

      Άντε βρε... στην υγειά μας... και περαστικά μου!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Αν και είναι ειρωνικός ο τρόπος που θέλεις να περάσεις το μήνυμα, θα πω πως από τις σπάνιες φορές, που προσπαθείς μέσα από στίχο να πεις κάτι…!!! Θυμήσου λίγο τον ¨Υπαλληλάκο¨ και ξαναγύρνα εκει…και θυμήσου!!! γιατί τότε τα πίστευες… τώρα απλά τα διαχειρίζεσαι…..

      Ε ναι λοιπόν είμαστε εμείς που έχουμε πάλι την οργή
      Είμαστε εμείς που δεν ξεκουραστήκαμε κι ας ήταν Κυριακή
      Εμείς που αν δε με πιάνεις δεν ήσουνα εκεί
      ούτε κι αντάμωσες το επόμενο πρωί ένα μαθητή.

      Είμαστε εμείς που κρύψαμε τον ουρανό,
      κάναμε νύχτα κάθε μέρα για κάθε ένστολο φρουρό,
      πίσω από πέτρες βροχή, δεν πρόκειται για προσευχή,
      οργή που ο κάθε καταπιεσμένος πια δε συγκρατεί.

      Είμαι στο δρόμο διαρκώς ξέρεις τι πάει να πεί,
      πως προφανώς δεν έχω μόνο την οργή,
      έχω το πείσμα, το θάρρος, το φόβο να νικήσω
      κι ένα ολόκληρο στρατό από γουρούνια ν’ αντιμετωπίσω.

      Κι αν δεν ανατριχιάζεις τώρα όπως εγώ,
      είναι που ’μαστε φτιαγμένοι από άλλο υλικό
      Εγώ τις πέτρες μου τις πέταξα όλες εκεί που πρέπει,
      εσύ μια πήρες και έβαλες στο στήθος σου γι’ αφέντη.

      Διαγραφή
    5. Βρε μπαγάσα με συγκίνησες!!! Άσε που με "πάτησες" εκεί που "πονάω" με τους παραπάνω στίχους!!! Είναι ντροπή μου στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των Συνδικάτων να κάθομαι αραχτός στον καναπέ μου και ακόμη χειρότερα να είμαι κανονικά στη δουλειά μου!!! Άλλοι δικαιολογημένα "οργισμένοι" να είναι στους δρόμους διαρκώς, να τρώνε "βροχή" τις πέτρες και τα δακρυγόνα, να έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ολόκληρο στρατό από γουρούνια... κι εγώ να σφυρίζω αδιάφορα. Το χειρότερο βέβαια που κάνω μετά είναι να μιλώ για αγώνες, να καλώ κι άλλους να πορευτούν μαζί μου, αλλά και να ασκώ μονίμως κριτική σε ποιους;... σε αυτούς που είναι στη πρώτη γραμμή!!! Σα δε ντρέπομαι λίγο!!! Που νομίζω ότι εκπροσωπώ εργαζομένους!!! Τέλος πάντων. Έχεις απόλυτο δίκιο!!! Με τάπωσες!!! Πάω πάσο ή μάλλον καλύτερα... δεν βγάζω άκρη!!! Άντε και περαστικά μου από τον καναπέ του σπιτιού μου και την ασφάλεια της θεσούλας μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Τον « ασκό του Αιόλου» για την εκχώρηση βασικών αρμοδιοτήτων (Καθαριότητα, Ηλεκτροφωτισμός) της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα, άνοιξε τροπολογία ,που συμπεριελήφθη στο Νόμο 4257/2014 (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 93/14-4-2014), «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών».

    Αυτό καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ , αναφερόμενη στο ΑΡΘΡΟ 43, στο οποίο :

    «Στο άρθρο 209 του Ν.3463/2006 προστίθεται ενδέκατη παράγραφος ως εξής:

    «11. Επιτρέπεται η εκχώρηση και η ενεχυρίαση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη για την εξασφάλιση κάθε είδους δημοσίων συμβάσεων ιδίως έργου, προμήθειας, υπηρεσίας, παραχώρησης, σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα κατά το Ν.3389/2005 και σύμβασης ενεργειακής απόδοσης κατά το Ν.3855/2010, οι οποίες συνάπτονται από τους Δήμους με σκοπό αποκλειστικά την εξυπηρέτηση της αντίστοιχης υπηρεσίας χάριν της οποίας επιβάλλονται τα ανταποδοτικά τέλη».

    Η υλοποίηση της εξέλιξης αυτής , αναμένεται να πυροδοτήσει νέο γύρο σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ των Δημοτικών Αρχών που θα προκύψουν ή θα επανεκλεγούν από τις Δημοτικές εκλογές και την Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ .

    Ήδη Δημοτικές Αρχές , προσκείμενες στη ΝΔ , όπως του Αμαρουσίου, του Περιστερίου κ.α , με «πρόσχημα» την έλλειψη προσωπικού , έχουν προβεί σε αναθέσεις εργασιών καθαρισμού σχολείων κ.α

    ΑπάντησηΔιαγραφή