Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ



       Ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 στις 12:30 το μεσημέρι, μεταξύ της νέας Δημοτικής Αρχής και όλων των εργαζομένων του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτού, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σπάτων, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Μάρκου Δημήτρη.
          Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκτός του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος κ. Τούντας Αντώνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μπέκας Γιώργος, ο Αντιδήμαρχος κ. Νομικός Αντώνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Λάμπρου Παναγιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κρόκος Νίκος, ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ιωακείμ Παύλος και περίπου εκατό εξήντα (160) εργαζόμενοι από όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ.
      Μετά την εισήγηση-ενημέρωση του Δημάρχου κ. Μάρκου Δημήτρη, το λόγο πήραν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος Νίκος Κρέτσης, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Βακαλόπουλος, το μέλος Παναγιώτης Καλαμπόκης, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής Μαριέττα Λεοντάρη, ο εργαζόμενος στην Υπηρεσία Καθαριότητας Νίκος Σκαρούλης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ιωακείμ Παύλος.

         Αποτέλεσμα της συνάντησης… οι περισσότεροι από τους φόβους των εργαζομένων όχι μόνο επαληθεύτηκαν… αλλά έγιναν ακόμη μεγαλύτεροι!!!

        Στην εισήγησή-ενημέρωσή του ο νέος Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος έπεσε σε τραγικές αντιφάσεις δηλώνοντας μεταξύ των άλλων: «…είμαι άνθρωπος που δεν συμπαθεί ιδιαιτέρως την ξύλινη και απρόσωπη γλώσσα των υπηρεσιακών σημειωμάτων. Σε επίπεδο ανθρώπινων σχέσεων και συνεννόησης, προτιμώ την προσωπική επαφή και την προφορική επικοινωνία»…

        Φυσικά, τους εκπροσώπους των εργαζομένων, συνεχίζει να αρνείται πεισματικά να τους συναντήσει!!!

        Και συνεχίζει παρακάτω: «Επαναλαμβάνω ότι το σημαντικό δεν είναι να φτιάξουμε μια απλή λίστα προβλημάτων. Απεχθάνομαι τους ανθρώπους που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα και σίγουρα δε διεκδικώ και δεν θα διεκδικήσω ποτέ, τον τίτλο του παντογνώστη. Αλλά, το να θέλουν κάποιοι – και μάλιστα πιεστικά – να με «ενημερώσουν» για τα προβλήματα του Δήμου μας μου δημιουργεί τα εξής εύλογα ερωτήματα:
·      Πιστεύουν κάποιοι ειλικρινά πως γνωρίζουν τα προβλήματα των Υπηρεσιών ενός Δήμου καλύτερα από τον ίδιο τον Δήμαρχο; Από πού κι ως που;
·  Πιστεύουν κάποιοι πως έχουν σφαιρικότερη αντίληψη της συνολικής λειτουργίας των Δημοτικών Υπηρεσιών από τον ίδιο τον Δήμαρχο; Από πού κι ως που;
·        Πιστεύουν κάποιοι πως μπορεί να γνωρίζουν καλύτερα από τους Δημάρχους τα σημαντικά θεσμικά, οικονομικά και διαχειριστικά προβλήματα που δημιουργούν εξωγενής παράγοντες – με πρώτη και καλύτερη την κεντρική εξουσία – στη λειτουργία των Ο.Τ.Α. Από πού κι ως που;»

       Κύριε Δήμαρχε, ξεκαθαρίστε κατ΄ αρχήν, τα γνωρίζετε όλα ή όχι; Διεκδικείτε τελικά τον τίτλο του παντογνώστη ή όχι; Μας έχετε μπερδέψει!!!

       Και για να απαντήσουμε στα εύλογα ερωτήματά σας:

·        Φυσικά κύριε Δήμαρχε υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν τα προβλήματα των Υπηρεσιών καλύτερα από τον ίδιο τον Δήμαρχο! Αυτοί είναι οι εργαζόμενοι. Από πού κι ως που; Από την πολυετή εμπειρία τους, τις γνώσεις τους, την αγάπη τους για αυτό που κάνουν και πάνω από όλα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν τόσα χρόνια (τις περισσότερες φορές χωρίς τα απαραίτητα μέσα), να συνεργάζονται, να ενημερώνουν, να επισημάνουν και να διορθώνουν Δημάρχους και Διοικήσεις… που τα ήξεραν όλα!!!
·        Φυσικά κύριε Δήμαρχε υπάρχουν κάποιοι που έχουν σφαιρικότερη αντίληψη της συνολικής λειτουργίας των Δημοτικών Υπηρεσιών από τον ίδιο τον Δήμαρχο! Αυτοί είναι οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους, που προέρχονται από τα «σπλάχνα» των Δημοτικών Υπηρεσιών και συζητούν, συνεργάζονται καθημερινά με όλους τους εργαζόμενους, ερευνούν, καταγράφουν και πάνω από όλα προτείνουν λύσεις για την επίλυση των μικρών ή μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν εργαζόμενους και Υπηρεσίες.
·        Φυσικά κύριε Δήμαρχε υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν καλύτερα από τους Δημάρχους τα σημαντικά θεσμικά, οικονομικά και διαχειριστικά προβλήματα που δημιουργούν εξωγενής παράγοντες – με πρώτη και καλύτερη την κεντρική εξουσία – στη λειτουργία των Ο.Τ.Α. Αυτοί είναι και πάλι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα έχουν και όνομα… Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.!!! Η σημαντικότερη διαφορά βέβαια είναι ότι όχι μόνο τα γνωρίζουν, αλλά αγωνίζονται και παλεύουν να τα λύσουν. Αντίθετα από ότι πράττει η πλειοψηφία των Δημάρχων της Χώρας. Ρίξτε μια ματιά στη τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού.

Δεν διοικούν ούτε συνδιοικούν οι εργαζόμενοι τους Δήμους!!!

         Και τέλος, δανειζόμενοι κάποια από τα δικά σας λόγια, σας ενημερώνουμε ότι, απαντούμε στα εύλογα ερωτήματά σας γιατί υπηρετούμε ένα Θεσμό με βαθύτατη κοινωνική, πολιτική και συνδικαλιστική αναφορά: τα Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα, έχουν την νομιμοποίηση να εκφράζουν το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου και το Δευτεροβάθμιο, το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
         Θεωρούμε ότι είναι ένας από τους κυριότερους Δημοκρατικούς και Συνταγματικά κατοχυρωμένους Θεσμούς, ιδιαίτερα στις ημέρες που διανύουμε, με ευρύτατη εργατική και άρα κοινωνική βάση.
        Αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι εκφραστές των προβληματισμών, των προσδοκιών και των προτάσεών τους.
         Εμείς από την πλευρά μας, επιτρέπουμε και αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να καμώνονται κάποιοι πως γνωρίζουν και ενδιαφέρονται, μέχρι σημείου αλαζονείας, για τα προβλήματα των Υπηρεσιών, των Εργαζομένων και των Πολιτών περισσότερο από άλλους. Προφανώς θα μας υποδείξουν και άμεσες λύσεις!!!

Έχουμε αρκετή υπομονή… άλλωστε όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος!!!

         Δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι, θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να αναδεικνύουμε, να καταδεικνύουμε, να ανακοινώνουμε και να αγωνιζόμαστε για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τις Δημοτικές Υπηρεσίες.

Είτε αυτό αρέσει σε κάποιους, είτε όχι!!!

Υ.Γ.: Αγαπητοί μας «φίλοι»…,  ψυχραιμία!..,. είπαμε το γνωρίζουμε…, για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές!!!


                                           Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                      Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας


                    Νίκος Κρέτσης                                           Πέτρος Σταρράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου