Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
Κύριε Δήμαρχε,
Από το 2003, επί έξι (6) συναπτά έτη, εργάζονται στον Δήμο μας με ετήσιες συμβάσεις μίσθωσης έργου, δύο συνάδελφοι με την ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού και με την ειδικότητα του Γεωλόγου. Η προσφορά τους στο Δήμο μας είναι σημαντικότατη και αναμφισβήτητη ενώ η παρουσία τους αναγκαία καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Τεχνικής μας Υπηρεσίας πράγμα που αποδεικνύεται και με τις απανωτές ανανεώσεις των συμβάσεών τους.

Η απόρριψη τους από τις ρυθμίσεις του πολυδιαφημισμένου και καθ΄ όλα άδικου, κατ΄ εμάς, «Διατάγματος Παυλόπουλου» (Π.Δ. 164/2004) για ένταξη τους σε προσωποπαγείς θέσεις Αορίστου Χρόνου Ιδιωτικού Δικαίου λόγω έλλειψης προϋποθέσεων, καθώς και το «κόλλημα» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την ανανέωση των συμβάσεων τους, μετά τον 3ο μήνα (Μάρτιο) του 2008, οδήγησαν τους παραπάνω εργαζόμενους σε μια άνευ προηγουμένου ομηρία.

Μη έχοντας άλλη επιλογή, καθώς η Ελληνική Κυβέρνηση τους γύρισε την πλάτη και σφύριζε αδιάφορα στο άκουσμα και μόνο του προβλήματος τους, μαζί με χιλιάδες άλλους συμβασιούχους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. κατέφυγαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη και κατάφεραν να δικαιωθούν και να κερδίσουν την μονιμότητά τους. Κατ΄ αρχάς με την υπ΄ αριθμ. 1597/2006 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και κατόπιν με την υπ΄ αριθ. 10233/2006 Τελεσίδικη – Αμετάκλητη απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου. Μέχρι και σήμερα οι αποφάσεις των Δικαστηρίων δεν εκτελέστηκαν.

Μετά τα παραπάνω, ζητάμε να εκτελεστεί άμεσα η τελεσίδικη και αμετάκλητη Δικαστική απόφαση που αφορά τους παραπάνω εργαζόμενους και να ενταχθούν σε προσωποπαγείς θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στο Δήμο μας όπως ορίζεται ρητά από το Ελληνικό Σύνταγμα. Η «δικαιολογία» της άρνησης πληρωμής τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ευσταθεί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος ..............................................Ο Γεν. Γραμματέας


Νίκος Κρέτσης ................................................Πέτρος Σταρράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου