Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στον Υφυπουργό ΕΣ. για την Δημοτική Αστυνομία

Κύριε Υφυπουργέ,

Επανερχόμαστε στο θέμα των συνεχιζόμενων κρουσμάτων βίας κατά των Δημοτικών Αστυνόμων σε όλη την Ελλάδα
και ιδιαίτερα στην Αθήνα για να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας.
Η πρόσφατη επίθεση που δέχθηκαν συνάδελφοι Δημοτικοί Αστυνόμοι της Αθήνας έξω από την Α.Σ.Ο.Ε., από αλλοδαπούς και άλλους, δείχνει ότι το πρόβλημα έχει οξυνθεί.
Δυστυχώς, αρκετούς μήνες μετά από το με αριθμ. πρωτ.: 527/12-5-2010 που σας γνωρίζαμε την ανησυχία και την αγωνία μας για όλα τα περιστατικά βίας, δεν έχετε προβεί σε καμία ενέργεια για την προστασία των Δημοτικών Αστυνόμων στο κυνήγι του παραεμπορίου που τους έχουν επιφορτίσει οι Δημοτικές Αρχές.
Οι Δήμαρχοι με το πρόσχημα της παράνομης κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων (αρμοδιότητα των Ο.Τ.Α.) κατευθύνουν τη Δημοτική Αστυνομία σχεδόν σε αποκλειστική λειτουργία ενάντια των παράνομων μικροπωλητών των πεζοδρομίων και των πλατειών, είτε είναι Έλληνες, είτε Αλλοδαποί, με συνέπεια καθημερινούς προπηλακισμούς, βία και σωματικές βλάβες.
Επίσης, η αιφνίδια ανάθεση της εφαρμογής του Νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, απόφαση που πάρθηκε ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων, είναι αδύνατον να εφαρμοσθεί καθώς δεν υπάρχει επαρκές ανθρώπινο δυναμικό. Μέχρι σήμερα λόγω και της προχειρότητας του Ν. 3731/2008 δεν έχουν προσδιοριστεί με σαφήνεια ούτε οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, ούτε και ο τρόπος άσκησής τους.

Κύριε Υφυπουργέ,

Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που καθημερινά αντιμετωπίζει το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας.
Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες σας, για την συνολική συζήτηση και τον καθορισμό του τρόπου άσκησης των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς κάθε καθυστέρηση βάζει σε κίνδυνο καθημερινά την σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια των Δημοτικών Αστυνόμων.



Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος .................................Ο Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος....................... Γιώργος Καταχανάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου