Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνάδελφοι,

       Με αφορμή την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος μας αλλά και τις συχνές, το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεσμεύσεις ή κατασχέσεις σημαντικών ποσών από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς λόγω παλαιών οφειλών προς τρίτους, επανερχόμαστε στην ανάγκη διασφάλισης και κατά προτεραιότητα καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων.

       Όπως γνωρίζετε, στο άρθρο 24 του Ν. 1890/22-10-1990 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 246) παρακρατείται με ευθύνη του προϊσταμένου της Ταμειακής Υπηρεσίας, ποσό που αντιστοιχεί στις αποδοχές ενός διμήνου των εργαζομένων του Δήμου.

       Κατανοούμε την τεράστια δυσκολία αυτού του προγραμματισμού όπως κατανοούμε επίσης την ανάγκη λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και γι΄ αυτό το λόγο, μέχρι σήμερα, δεν ασκήσαμε καμία πίεση για την αυστηρή τήρηση του παραπάνω άρθρου.

       Έχοντας υπόψη όμως, την συνεχιζόμενη μείωση των εσόδων, την σημαντική καθυστέρηση είσπραξης παλαιών οφειλών, τις κατασχέσεις και τις δεσμεύσεις των τραπεζικών μας λογαριασμών από τρίτους αλλά και την αδυναμία της Διοίκησης να πάρει σημαντικές αποφάσεις και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες, συνδικαλιστικές και νομικές ενέργειες για να διασφαλίσουμε την τακτική καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων και την επιβίωση τριακοσίων (300) και πλέον οικογενειών.

Συνάδελφοι,

       Η εποχή που διανύουμε είναι η δυσκολότερη μετά τη μεταπολίτευση. Η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα μας και τους εργαζόμενους, που καλούνται καθημερινά να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν άλλοι.

       Η συστηματική επίθεση Κυβέρνησης και Τρόικας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ορμή και βαρβαρότητα ενάντια στους εργαζόμενους, με στόχο την αφαίρεση όλων των κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας, αλλά και την περαιτέρω μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, οδηγώντας μας στην εξαθλίωση και στην ανεργία.

       Για τους λόγους αυτούς, δηλώνουμε και ξεκαθαρίζουμε για ακόμη μια φορά κατηγορηματικά, προς κάθε κατεύθυνση, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε και δεν δεχτούμε να τεθεί σε κίνδυνο, έστω και καθυστέρησης, η μισθοδοσία των εργαζομένων, λόγω οικονομικών προβλημάτων του Δήμου.

     Καλούμε τους συναδέλφους της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, να λάβουν όλα τα απαραίτητα νόμιμα μέτρα για το σκοπό αυτό.

     Καλούμε την Διοίκηση του Δήμου να συνδράμει προς αυτή τη κατεύθυνση, να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος που μας ταλανίζει, αλλά και να διεκδικήσει δυναμικά αυτά που αναλογούν στο Δήμο από την Κεντρική Εξουσία.     

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                        
          Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας
                                                                                           

       Νίκος Κρέτσης                           Πέτρος Σταρράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου