Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Έγγραφο προς τον ΥΠ.ΕΣ.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 3979/2011, «Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις» (Φ.Ε.Κ. – ΤΕΥΧΟΣ Α’ – ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 38/16-6-2011), προβλέπεται η κατά προτεραιότητα καταβολή των αποδοχών του προσωπικού των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.

Η διάταξη αυτή ψηφίστηκε προκειμένου να αντιμετωπισθεί το σοβαρό πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί από την αδυναμία πολλών Ο.Τ.Α. στην καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων  αλλά και την κατάθεση των εισφορών στα διάφορα Ασφαλιστικά Ταμεία και αποτέλεσε και αίτημα της Ομοσπονδίας μας.

Καθώς πολλοί αιρετοί αδιαφορούσαν για την καταβολή των αποδοχών του προσωπικού και προχωρούσαν στην εξόφληση άλλων δαπανών (προμήθειες, έργα, εκδηλώσεις κ.λ.π.) με αποτέλεσμα στη δύσκολη αυτή περίοδο να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και απλήρωτοι.

Παρότι έχει περάσει χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών από την ψήφισή της δεν έχει προχωρήσει ακόμα η υλοποίηση της διάταξης.

Κύριε Υπουργέ,

Σας ζητούμε με προσωπική σας παρέμβαση οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας να προχωρήσουν στην άμεση υλοποίηση του άρθρου 49 και στην αντιμετώπιση του πιο σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο, εκτός των άλλων, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

         Ο Πρόεδρος                           Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος                       Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου