Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κύριε Δήμαρχε,

              Από την πρώτη κιόλας συνάντηση που πραγματοποιήσαμε, πριν καλά-καλά αναλάβετε την Διοίκηση του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, σας είχαμε θέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τα αιτήματα που έχουμε σαν εργαζόμενοι. Είχαμε τονίσει επίσης ότι όσο περνάει ο καιρός και αυτά δεν λύνονται, γίνονται ακόμη μεγαλύτερα με απρόβλεπτες συνέπειες.

              Η αρχική θετική σας αντιμετώπιση προς τα αιτήματά μας, οι αναμενόμενες δυσκολίες και τα προβλήματα που θα έφερνε η συνένωση των δύο Δήμων και το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι δύο Δήμοι,  μας υποχρέωσαν να δώσουμε στη Διοίκησή σας, μια χρονική περίοδο «προσαρμογής», μια χρονική περίοδο «αναγνώρισης»,  στα νέα δεδομένα που επρόκειτο να αντιμετωπίσετε. Έτσι και πράξαμε.

               Στις επόμενες μεταξύ μας συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, κοινές μάλιστα με τους συναδέλφους από τον Σύλλογο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Δήμου Σπάτων, αλλά και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου (Προϊσταμένους Δ/νσεων και Τμημάτων), σας ξανά θέσαμε τα προβλήματα και τα αιτήματά μας, τα ξανασυζητήσαμε και μάλιστα τα καταθέσαμε και εγγράφως. 

              Δυστυχώς μέχρι και σήμερα, Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011, οκτώ μήνες μετά την ανάληψη από μέρους σας  της Διοίκησης του Δήμου, τα περισσότερα από τα προβλήματά μας παραμένουν, όχι μόνο άλυτα, αλλά αφημένα στο περιθώριο, ίσως σε κάποια σημείωση στο γραφείο σας.

Τα καταθέτουμε λοιπόν για ακόμη μια φορά και μάλιστα αρκετά αναλυτικά και σαφέστατα:

·        Ζητάμε την παροχή του γάλακτος στους δικαιούχους εργαζόμενους των ετών 2009, 2010 και 2011. Ανάλογα και για τους δικαιούχους εργαζόμενους του πρώην Δήμου Σπάτων.

·        Ζητάμε την παροχή των Ατομικών Μέσων Προστασίας σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου. Δεν επιτρέπουμε να τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας.

·        Ζητάμε την παροχή των ρούχων εργασίας στους εργαζόμενους στη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου μας. Είναι ντροπή να φορούν φθαρμένες στολές ή να τις αγοράζουν οι ίδιοι από το υστέρημά τους.

·        Ζητάμε την διενέργεια απεντόμωσης και μυοκτονίας σε όλα τα Δημοτικά κτίρια (και Ν.Π.Δ.Δ.) του Δήμου μας. Είναι επιεικώς απαράδεκτο το έτος 2011, συνάδελφοί μας να εργάζονται «παρέα» με κατσαρίδες και τρωκτικά.

·        Ζητάμε την ανακατασκευή των τουαλετών σε όλα τα Δημοτικά κτίρια (και Ν.Π.Δ.Δ.) του Δήμου μας αλλά και την κατασκευή νέων, όπου οι υπάρχουσες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζομένων και των επισκεπτών.  Οι περισσότερες δεν πληρούν τους απλούς κανόνες υγιεινής.

·        Ζητάμε τη συντήρηση των ψυκτών παροχής πόσιμου νερού που υπάρχουν στη Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδος αλλά και την προμήθεια και τοποθέτηση νέων στα Δημοτικά κτίρια (και Ν.Π.Δ.Δ.) του Δήμου μας που δεν υπάρχει παροχή πόσιμου νερού. Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες των Υπηρεσιών μας, να πίνουν νερό από την τουαλέτα!!!

·        Ζητάμε την συντήρηση όλων των κλιματιστικών μονάδων ψύξης – θέρμανσης που υπάρχουν στα Δημοτικά κτίρια (και Ν.Π.Δ.Δ.) του Δήμου μας και την τοποθέτηση νέων στους χώρους που δεν κλιματίζονται.

·        Έχουμε συνεργαστεί και έχουμε ενημερώσει τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας της Ζωής, Αντιδήμαρχο κο Γιώργο Γκινοσάτη, για την απομάκρυνση της, παράνομα εγκατεστημένης, κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στα κτίρια της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδος.

Κύριε Δήμαρχε,

             Όπως καταλαβαίνετε, τα αιτήματά μας έχουν να κάνουν μόνο με την προστασία της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, στους χώρους εργασίας. Η πλειοψηφία των αιτημάτων μας, έχει να κάνει με υποχρεωτικές παροχές στους εργαζόμενους, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία. Διεκδικούμε τα αυτονόητα.

Διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας.

            Τα αιτήματα που έχουν να κάνουν με την ορθή αξιολόγηση, τοποθέτηση και επιμόρφωση του προσωπικού, την οργάνωση των Υπηρεσιών και την ουσιαστική αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων, με μοναδικό σκοπό την παροχή όσο το δυνατό καλύτερων υπηρεσιών στους Δημότες μας, θα τα ξανά θέσουμε πολύ σύντομα.

            Η πολιτική της Κυβέρνησης, καταργεί και καταπατεί, σχεδόν καθημερινά, δικαιώματα των εργαζομένων που με αγώνες κατακτήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια. Δεν επιτρέπεται και δεν θα είμαστε «χαλαροί» σε αυτά που μας απέμειναν.

             Είμαστε πάντα υπέρ ενός εποικοδομητικού διαλόγου με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που μας ταλανίζουν. Σίγουρα με τα λόγια δεν λύνονται τα προβλήματα, χωρίς διάλογο όμως, δεν μπορείς να προχωρήσεις στη λύση τους. Δυστυχώς στη δική μας περίπτωση, ο διάλογος δεν οδήγησε πουθενά. Δεν έλυσε και από ότι διαφαίνεται, δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματά μας.

             Για τους λόγους αυτούς, δηλώνουμε ξεκάθαρα, ότι αν μέχρι το τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου 2011, δεν έχουν ικανοποιηθεί τα δίκαια αιτήματά μας, θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Στη περίπτωση αυτή ο αγώνας είναι μονόδρομος. Δυστυχώς, όπως λέει και ο σοφός λαός μας, «ο κόμπος έφτασε στο χτένι»!

Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

          Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                        
        Νίκος Κρέτσης                            Πέτρος Σταρράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου