Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Σ.Δ.Υ.Α.: ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



        Συνάντηση – συζήτηση πραγματοποιήθηκε εχθές, Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου Αρτέμιδος (Λ. Βραυρώνος – 5η στάση),  μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος και εργαζομένων που ανήκουν και εργάζονται στα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου.
        Στη συνάντηση, εκτός από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρευρέθησαν εργαζόμενοι από την Υπηρεσία Καθαριότητας (οδηγοί, εργάτες, οδοκαθαριστές κ.α.), από το τμήμα Πρασίνου, από τον Ηλεκτροφωτισμό, από την Τεχνική Υπηρεσία, από την Ύδρευση και το νεκροταφείο.
        Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε έγινε ενημέρωση από πλευράς Διοικητικού Συμβουλίου τόσο για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικά όσο και για τα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος.
       Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι τοποθετήθηκαν και κατέθεσαν αρκετά παράπονα σχετικά με την καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών που ανήκουν όπως η σοβαρή έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη υλικοτεχνικών μέσων, οι απαράδεκτες κτιριακές συνθήκες, η καθημερινή έκθεση σε κίνδυνο της υγείας και ασφάλειάς τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους γιατί δεν τους χορηγούνται τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και το γάλα και δεν γίνονται οι απαραίτητες Ιατρικές Εξετάσεις όπως αυτά προβλέπονται στην ισχύουσα Νομοθεσία και είναι υποχρεωτικά καθώς και η απουσία Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας.
      Ένα από τα κυριότερα θέματα που αναπτύχθηκαν στη συζήτηση ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις, ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, αλλά και η άρνηση της Δημοτικής Αρχής να συζητήσει θεσμικά τα προβλήματα των εργαζομένων με τους εκπροσώπους τους.
       Στη συνέχεια και μετά από διαλογική συζήτηση κατατέθηκαν αρκετές προτάσεις για δράσεις τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε νομικό επίπεδο με σκοπό την προάσπιση και την προστασία των ελάχιστων δικαιωμάτων που έχουν απομείνει στους παραπάνω εργαζόμενους. Εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο για την άμεση εφαρμογή αυτών που αποφασίστηκαν.
       Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος θα πραγματοποιήσει συναντήσεις – συζητήσεις και με τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος. 
       

                                         Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Δ.Υ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου