Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


Κε Δήμαρχε,

Με αφορμή την πρόσφατη γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κολιοκώστα Γ., με την οποία υποχρεώνεται το Δημόσιο, οι Ο.Τ.Α. και τα Ν.Π.Δ.Δ. να συμμορφώνονται με τις προσωρινές δικαστικές διαταγές και τις αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων που εκδίδουν τα δικαστήρια υπέρ των εργαζομένων αλλά και σχετική εγκύκλιο του Υπουργείο Εσωτερικών (ΔΙΠΙΔΔ/Α20 /800 /οικ. 22370) καλούμε την Διοίκηση του Δήμου για τα εξής:

Άμεση επαναπρόσληψη των πρώην συμβασιούχων στο Δήμο μας, που έχουν όλες τις απαραίτητες και νόμιμες προϋποθέσεις που ισχύουν (ασφαλιστικά μέτρα, τελεσίδικες αποφάσεις), τοποθέτησή τους στις υπηρεσίες που εργάζονταν και καταβολή των νόμιμων αποδοχών τους.

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο για κάθε εργαζόμενο. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ακολούθησαν την δικαστική οδό και δικαιώθηκαν, όπως χιλιάδες άλλοι πρώην συμβασιούχοι που απολύθηκαν από το Δημόσιο.
Σε μια εποχή που οι βάρβαρες επιθέσεις κατά των εργαζομένων είναι σε καθημερινή βάση, σε μια εποχή που με πρόσχημα την οικονομική κρίση δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες ετών, καταπατούνται σε μια νύκτα, σε μια εποχή που τα ποσοστά ανεργίας κοντεύουν να ξεπεράσουν αυτά της εργασίας, σε μια εποχή που οι υπηρεσίες του Δήμου Αρτέμιδος έχουν σοβαρότατη έλλειψη εργατοτεχνικού προσωπικού, η επαναπρόσληψη αυτών των εργαζομένων, οι οποίοι είναι και καταρτισμένοι, είναι μονόδρομος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος................................................... Ο Γεν. Γραμματέας


Νίκος Κρέτσης..................................................... Πέτρος Σταρράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου