Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΔΗΜΟΤΗΣ"


           Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση, διαβάσαμε στα υπ΄αριθ. 570/29-4-2011 και 571/6-5-2011 φύλλα της εφημερίδας σας και συγκεκριμένα στη στήλη του «δημοσιογράφου» με το παρατσούκλι «Αρτέμιος», σωρεία αβάσιμων, ψευδών και όλως συκοφαντικών ισχυρισμών, σε βάρος των εργαζομένων και των υπηρεσιών του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος.
           Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να απαντήσουμε αναλυτικά στα γραφόμενα των άρθρων αν και έχουμε όλες τις αποδείξεις να το κάνουμε. Άλλωστε δεν αξίζει ο κόπος. Θέλουμε απλά να δηλώσουμε και να τονίσουμε τα παρακάτω:
ü Είναι γνωστή η εμπάθεια και το μίσος που τρέφει ο συγκεκριμένος «δημοσιογράφος» για τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, για λόγους τους οποίους…  ακόμη δεν έχουμε καταλάβει. Ήρθε ο καιρός να το γνωρίσετε και εσείς.
ü Η δημοσίευση κειμένων και άρθρων, εντελώς αόριστων και γενικόλογων, όταν μάλιστα δεν στηρίζονται σε κανένα πραγματικό γεγονός και φυσικά δεν αποδεικνύονται, πρώτον: μαρτυρούν ανευθυνότητα ως προς την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και την ορθή ενημέρωση και πληροφόρηση των Πολιτών και δεύτερον: όταν δυσφημούν και συκοφαντούν, αποτελούν σοβαρό ποινικό αδίκημα. Προκαλούμε τον οποιοδήποτε να καταθέσει αποδείξεις για τα γραφόμενα.
ü Είμαστε σίγουροι, ότι τα απαράδεκτα, αβάσιμα, ψευδή και συκοφαντικά κείμενα, που συντάχθηκαν από τον συγκεκριμένο «δημοσιογράφο», δεν απηχούν απόψεις της έγκυρης εφημερίδας σας, αλλά είναι εντελώς υποκειμενικά και πιθανόν εκ του πονηρού υποκινούμενα και επιδέξια κατευθυνόμενα. Άλλωστε η μέχρι τώρα μεταξύ μας συνεργασία, ήταν άψογη από όλες τις πλευρές.
ü Ζητούμε από εσάς, στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας, να προβείτε σε αποκατάσταση της αλήθειας, ανακαλώντας τα συγκεκριμένα άρθρα που συκοφαντούν και δυσφημούν τους εργαζόμενους, όπως και να δημοσιεύσετε αυτούσια την παρούσα επιστολή. Δηλώνουμε δε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή τυχόν απορία σας δημιουργηθεί.
           Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, όπως όλοι οι εργαζόμενοι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, αγωνίζονται καθημερινά και έχουν στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις, την βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Πολίτες.
           Έχουν στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών.
           Έχουν στηρίξει με όλες τους δυνάμεις την ουσιαστική εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης», παρόλο το λειτουργικό χάος που προκάλεσε.
           Έχουν στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις τους Δήμους (όπως ο δικός μας) με τεράστια οικονομικά προβλήματα, παρόλο που οι ίδιοι δεν τα προκάλεσαν.

          Να είστε σίγουρος ότι αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν. Για τους λόγους αυτούς  θεωρούμε τέτοιου είδους κείμενα, το λιγότερο ΑΔΙΚΑ.
           
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                      Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας

                      Νίκος Κρέτσης         Πέτρος Σταρράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου