Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ

Συνάδελφοι,

          Με αφορμή την Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Διοικητικό σας Συμβούλιο μετά την Γενική Συνέλευση των μελών σας, θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση, κατανόηση και συναδελφική αλληλεγγύη στα προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και καιρό τα μέλη του Συλλόγου σας. Όσο αφορά τα δημοσιεύματα στον Τοπικό Τύπο από κακόβουλους και κακοήθης δήθεν δημοσιογράφους, το καταγγείλαμε άμεσα και θα συνεχίσουμε με κάθε μέσο να προφυλάσσουμε τους εργαζόμενους του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος από τέτοιου είδους απαράδεκτες και συκοφαντικές επιθέσεις.

           Θέλουμε όμως, να δηλώσουμε τις θέσεις μας ξεκάθαρα, Συνδικαλιστικά και να τονίσουμε τα παρακάτω:

           Έχουμε ήδη ενημερώσει τους εργαζόμενους των εξωτερικών συνεργείων (Καθαριότητα – Ύδρευση – Τμήμα Συντηρήσεων – Πράσινο) να μην εργάζονται υπερωριακά μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την υπερωριακή αμοιβή. Δεν νοείται εργαζόμενος, ειδικά τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, να εργάζεται πέραν του κανονικού ωραρίου, χωρίς να αμείβεται. Ελπίζουμε το ψήφισμα που εξέδωσαν οι υπάλληλοι του τμήματος Καθαριότητας που ανήκουν στο Σύλλογό σας, να επιδόθηκε στην «πηγή» του προβλήματος, που είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς με δική τους Απόφαση – Νομολογία (1ο Τμήμα), κόβουν την υπερωριακή αμοιβή από όλες σχεδόν τις Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

           Οι παραπάνω περικοπές είναι συνέπεια της ακραίας Νεοφιλελεύθερης Πολιτικής της Κυβέρνησης και της πιστής εφαρμογής του βάρβαρου Μνημονίου, καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο των αντεργατικών μέτρων που έχουν εξαπολυθεί, με μοναδικό σκοπό και στόχο την εξαθλίωση των εργαζομένων και την απαξίωση και διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, έτσι ώστε να ανοίξουν πιο εύκολα τα «παράθυρα» στους ιδιώτες.

           Κατανοούμε απόλυτα και βιώνουμε συνάμα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας – Πολεοδομίας, καθώς στο ίδιο κτίριο στεγάζονται και μέλη του Σωματείου μας. Η ταχύτατη και πρόχειρη εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει δημιουργήσει απίστευτο λειτουργικό χάος σε όλους τους Δήμους της χώρας μας. Έχει δημιουργήσει τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα στους εργαζόμενους, με τις αναγκαστικές μετακινήσεις ολόκληρων Υπηρεσιών ανάμεσα στους Δήμους που συνενώθηκαν. Μετακινήσεις χωρίς πρόγραμμα, χωρίς υποδομές, χωρίς υλικοτεχνική υποστήριξη και αρκετές φορές χωρίς ουσία.

           Στο δικό μας Δήμο, μετακινήθηκαν αρκετοί υπάλληλοι ιδιαίτερα από τις Οικονομικές και Διοικητικές Υπηρεσίες του πρώην Δήμου Αρτέμιδος, στην έδρα του νέου Δήμου, τα Σπάτα. Τα ίδια, ίσως και περισσότερα προβλήματα αντιμετώπισαν και οι συνάδελφοι μας. Τα κτίρια δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να στεγάσουν Δημόσιες Υπηρεσίες, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις βασικών εγκαταστάσεων, ελλείψεις χώρων υγιεινής καθώς και σοβαρό πρόβλημα μετάβασης – προσβασιμότητας κοινού και υπαλλήλων. Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα μάλιστα υπήρχαν εδώ και χρόνια, δεν προέκυψαν ξαφνικά.

          Παρόλα αυτά οι συνάδελφοι μας, με έντονο το πνεύμα της συνεργασίας, της συναδελφικότητας και της κατανόησης, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσουν οι Υπηρεσίες του νέου Δήμου να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό και με τον ομαλότερο τρόπο, για να παρέχουν καλύτερες και άμεσες υπηρεσίες στους Δημότες των δύο Πόλεων.

          Θέλουμε επίσης να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που δείξατε σχετικά με την κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο χώρο των Δημοτικών κτιρίων της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδος. Σας ενημερώνουμε ότι μετά από μεθοδευμένες κινήσεις (καταγγελίες σε Νομαρχία – Πολεοδομία – Υπηρεσία Περιβάλλοντος – Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας - Εξώδικο σε Cosmote) του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, η κεραία κινητής τηλεφωνίας ευελπιστούμε σύντομα να αποτελεί παρελθόν. Σε συνεργασία με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τον Πρόεδρο κο Γκινοσάτη Γ., η συγκεκριμένη κεραία αποδείχτηκε ότι δεν έχει τις απαραίτητες άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας.


Συνάδελφοι,

          Το βάρβαρο αντιλαϊκό και αντεργατικό Μνημόνιο, το πρόγραμμα «Καλλικράτης», η οικονομική κατάσταση της χώρας, του Δημόσιου Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους αλλά και την Κοινωνία, σε σύγχυση, αναστάτωση, ανασφάλεια και έντονο προβληματισμό.

          Τα παραπάνω συναισθήματα είναι ακόμη εντονότερα ανάμεσα στους εργαζόμενους του Δήμου μας. Πρόσφατα με ανακοίνωση του ΥΠ. ΕΣ., ο Δήμος μας εντάχθηκε στο πρόγραμμα εξυγίανσης ως υπερχρεωμένος. Ακόμη ίσως δεν έχουμε καταλάβει τι σημαίνει αυτό. Σήμερα το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου μας βρίσκεται σε αρνητικό επίπεδο. Με όλες τις καθημερινές ανάγκες να «τρέχουν» και με τους προμηθευτές να ζητούν επίμονα να πληρωθούν παλαιότερες οφειλές ακόμη και με απειλές κατασχέσεων, είναι πιθανό να κινδυνεύσει ακόμη και η καταβολή των τακτικών μας αποδοχών.

           Στέλνουμε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σε καμία περίπτωση δεν θα υποχωρήσουμε από τα δίκαια αιτήματά μας. Απαιτείται όμως όσο ποτέ άλλοτε σύνεση, μεθοδικότητα, στοχευμένες κινήσεις και προσαρμογή στα σημερινά δεδομένα, τόσο σαν συνδικαλιστικό κίνημα που παράγει υγιή συνδικαλισμό όσο και σαν Υπηρεσιακοί παράγοντες που σέβονται τουλάχιστον την Υπηρεσία τους.        

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                     Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας 
                     Νίκος Κρέτσης             Πέτρος Σταρράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου