Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

        Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος, μετά τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Εσωτερικών και την ένταξη του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος στο πρόγραμμα εξυγίανσης, καταγγέλλει όλες τις Διοικήσεις και τις πολιτικές τους, που οδήγησαν το Δήμο σε αυτή την τραγική κατάσταση.

        Πολιτικές και αποφάσεις «μαγκιάς», δήθεν για το καλό του Τόπου, που οδήγησαν το χρέος στην Ε.ΥΔ.Α.Π. σε απίστευτα ύψη (16.500.000 € χωρίς τις προσαυξήσεις, μόνο για την Αρτέμιδα), ενώ παράλληλα οι Δημότες πλήρωναν κανονικά την κατανάλωση νερού.

        Ρουσφετολογικές πολιτικές και «χουβαρνταλίκια» με ανείσπρακτα έσοδα πολλών ετών που αγγίζουν το ποσό των 3.700.000 € μόνο για την Αρτέμιδα.

       Πολιτικές χωρίς όραμα και σχέδιο με μοναδικό στόχο τη διατήρηση στην εξουσία.

       Απαξίωση και αποδιοργάνωση των εργαζομένων και των υπηρεσιών του Δήμου.

       Δηλώνουμε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι, δεν θα επιτρέψουμε τη συνέχιση τέτοιων καταστρεπτικών πολιτικών.

       Δηλώνουμε ότι θα απαντήσουμε δυναμικά με ενότητα και μαζικότητα και θα αγωνιστούμε με κάθε μέσον για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους και τα εργασιακά τους δικαιώματα, να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας από τυχόν υποχρεωτικές μετατάξεις ή τυχόν απολύσεις, να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, να εξασφαλίσουμε τις τακτικές τους αποδοχές αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες Δημόσιου χαρακτήρα προς τους Πολίτες.

       Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο Τομέα, πλήττονται από τις πολιτικές του μνημονίου με δραματικές περικοπές σε μισθούς, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ο αγώνας είναι μονόδρομος.

       Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος να αντιμετωπίσει σοβαρά και άμεσα το πρόβλημα που ανέκυψε με την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα εξυγίανσης, αναλογιζόμενη τις οδυνηρές επιπτώσεις που θα φέρει στους εργαζόμενους αλλά και το πλήγμα που θα υποστούν οι Υπηρεσίες του Δήμου με τελικούς αποδέκτες τους Πολίτες.
                  
       Σε κάθε άλλη περίπτωση αναλαμβάνει την ευθύνη και κρίνεται συνένοχη για τις συνέπειες που πρόκειται να επέλθουν.


                Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Δ.Υ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου