Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

"ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ" και στο Δήμο Θερμαϊκού


Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Θεσσαλονίκης «μπλόκαραν» με τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητα τους την ανάθεση με διαγωνισμό την υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Θερμαϊκού σε ιδιώτες.

Πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κοινότητα Περαίας αντιδρώντας στο διαγωνισμό, προϋπολογισμού 226.000 ευρώ (για πέντε μήνες) για την εκχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων στη Δημοτική Ενότητα Θερμαϊκού (περιοχές Περαίας, Μπαξέ και Αγίας Τριάδας). Η κινητοποίηση τους είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί ο προγραμματισμένος διαγωνισμός. Οι εργαζόμενοι παραμένουν ωστόσο σε ετοιμότητα, καθώς δεν αποκλείεται να ανακινηθεί και πάλι το θέμα της εκχώρησης της καθαριότητας σε ιδιώτες απ’ όσους πασχίζουν να απαξιώσουν τις Δημοτικές υπηρεσίες.

Η αναβολή του διαγωνισμού, αποτέλεσμα της κινητοποίησης των εργαζομένων, έρχεται σε συνέχεια της απόρριψης από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης που προωθούσε η Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης για την ανάθεση σε ιδιώτες της συντήρησης και της επισκευής του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου. Στο αιτιολογικό του το Ελεγκτικό Συνέδριο ανέφερε σειρά νομικών πλημμελειών, σημαντικών παραλείψεων, αλλά και διατάξεων του διαγωνισμού που περιορίζουν την ελεύθερη πρόσβαση εταιρειών σε αυτή «φωτογραφικές διατάξεις».


                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου