Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη συμπαράστασή της στην κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Θήρας που αντιδρούν στην προσπάθεια και αυτής της Δημοτικής Αρχής (Θήρας) η οποία με άλλοθι την έλλειψη προσωπικού προχωρεί στην ανάθεση σε ιδιώτες της αποκομιδής των απορριμμάτων του νησιού.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θήρας με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή τους προκήρυξαν 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι την ημέρα πραγματοποίησης του διαγωνισμού (ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012) για την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την πολιτική καθοδήγηση της κυβέρνησης και τις οδηγίες του Φούχτελ, έχουν αποθρασυνθεί και χωρίς ντροπή προχωρούν στο ξεπούλημα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στους πολίτες και τους εργαζόμενους.
Η μαζική, δυναμική και ενωτική παρουσία όλων των εργαζομένων του Δήμου Θήρας είναι η μόνη επιλογή για την αποτροπή με οποιοδήποτε τρόπο της εκχώρησης της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Θήρας να ακυρώσει τη δημοπρασία και να αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους ώστε να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων στους Ο.Τ.Α. και ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσει την συνολική αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
                                Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

                        Θέμης Μπαλασόπουλος                Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου