Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Σας ενημερώνουμε ότι, το Κοινωνικό Πολύκεντρο, Ινστιτούτο της ΑΔΕΔΥ, υλοποιώντας την πολιτική της ΑΔΕΔΥ για την ανάδειξη της διαρκούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, της δια βίου μάθησης των εργαζομένων στο Δημόσιο, ως κεντρικών μέσων για την πρόσβασή τους στα νέα απαιτητικά περιβάλλοντα, στην κοινωνία της γνώσης, σχεδίασε το έργο: «Απόκτηση δεξιοτήτων Πληροφορικής από τους Δημοσίους Υπαλλήλους με την συμβολή δομών του συνδικαλιστικούκινήματος».

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για μια καλύτερη γνωριμία και εξοικείωση όλων των συναδέλφων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις νέες τεχνολογίες. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αυτό είναι επιδοτούμενο και οδηγεί στη δυνατότητα πιστοποίησης.

Η γνώση πάνω στις σύγχρονες τεχνολογίες και οι μεγάλες δυνατότητές τους αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο αποτελεσματικής συμμετοχής, ποιοτικής βελτίωσης των υπηρεσιών και αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού της Αυτοδιοίκησης.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως κεντρικός θεσμός της Ελληνικής κοινωνίας, συνδέεται άμεσα με την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, καλείτε σήμερα να αξιοποιήσει όλες τις σύγχρονες δυνατότητες, προκειμένου να σταθεί με καλύτερες υπηρεσίες κοντά στους πολίτες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 32 στοχευμένα επιμορφωτικά προγράμματα στα ακόλουθα τρία (3) θεματικά αντικείμενα:

Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής: θα υλοποιηθούν 21 προγράμματα διάρκειας 80 ωρών.

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: θα υλοποιηθούν 8 προγράμματα διάρκειας 50 ωρών έκαστο.

Ψηφιακά Εργαλεία Διαχείρισης Έργων και Στατιστικής Επεξεργασίας Δεδομένων: θα υλοποιηθούν 3 προγράμματα διάρκειας 50 ωρών έκαστο.

Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2009 και θα διεξαχθούν σε επτά γεωγραφικές περιοχές: Αττική, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά, Κρήτη και Ήπειρο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Δημόσιοι Υπάλληλοι και Συνδικαλιστικά στελέχη (ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ) που υπηρετούν στους αντίστοιχες περιοχές. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα υλοποιούνται από τον Ιούνιο έως και τον Νοέμβριο του 2009 από Δευτέρα έως και Πέμπτη τις ώρες 12:00 – 16:00 ή 16:00 – 20:00. Οι αιτήσεις υποβάλονται έως την καταληκτική ημερομηνία 3/6/2009 ημέρα

Τετάρτη και ώρα 16:00. Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης για την έναρξη των προγραμμάτων, θα παρέχονται στην ιστοσελίδα του φορέα www.kpolykentro.gr. Πληροφορίες κα Ζωή Γιάγκου από 09:00 έως 15:00 καθημερινά στο τηλέφωνο 210 3310080-1.

Πιστεύουμε ότι με την ουσιαστική συμμετοχή όλων των συναδέλφων το πρόγραμμα αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα στην κατεύθυνση της διαρκούς βελτίωσης και εξέλιξης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ανθρώπων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου