Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Με έκπληξη διαβάσαμε στο υπ΄αριθ. 10/Απρίλιος 2009 φύλλο της εφημερίδας σας στο ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός ή Σκοταδισμός;» (σελ. 4), σωρεία αβάσιμων και συκοφαντικών ισχυρισμών, σε βάρος των εργαζομένων στους Δήμους. Η δημοσίευση, από πλευράς σας, ενός ανυπόγραφου άρθρου σημαίνει αυτόματα την πλήρη αποδοχή και την απόλυτη ευθύνη του περιεχομένου του, τόσο της δική σας προσωπικά ως Διεύθυνση, όσο και της Συντακτικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, στο παραπάνω άρθρο, αναφέρετε : «Να στείλει λεφτά (η Κεντρική Διοίκηση) στους Δήμους για περισσότερες υπερωρίες, επιδόματα και βαθμούς σε κάποιους, ευτυχώς λίγους, υπαλλήλους. Να στείλει λεφτά για εργολαβίες που συμφωνούνται μεταξύ εργολάβων και Διευθυντών Δήμων. Να στείλει λεφτά για ταξίδια υπαλλήλων, να… να… να.»

Κατ΄αρχάς, τέτοιου είδους εντελώς αόριστα και γενικόλογα κείμενα, που κατηγορούν άμεσα τους εργαζόμενους, θίγουν και προσβάλουν και το σύνολο του Συνδικαλιστικού Κινήματος που τους εκπροσωπεί.

Ουδέποτε ζητήσαμε ή διεκδικήσαμε από την Κεντρική Διοίκηση λεφτά για υπερωρίες, επιδόματα και ταξίδια για τους εργαζόμενους.

Ουδέποτε ζητήσαμε βαθμούς. Ο βαθμός του εργαζόμενου δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται από τον ίδιο, μετά από αρκετά χρόνια προσφοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ουδέποτε ζητήσαμε λεφτά για εργολαβίες, αφού είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Αν έχετε στοιχεία που στηρίζουν ή αποδεικνύουν συμφωνίες μεταξύ εργολάβων και Διευθυντών Δήμων, παρακαλούμε να τα καταθέσετε και θα είμαστε οι πρώτοι που θα τους καταγγείλουμε. Αν όχι, παρακαλούμε να σωπάσετε, γιατί τα κουτσομπολιά και τις συκοφαντίες δεν τις λαμβάνουμε υπόψη μας. Η λάσπη δεν «κολλάει» πια!!!

Επειδή θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι απαράδεκτοι ως άνω συκοφαντικοί ισχυρισμοί, οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην πλήρη άγνοια που έχετε από Τοπική Αυτοδιοίκηση, είμαστε διατεθειμένοι να σας ενημερώσουμε σχετικά.

Διεκδικούμε λεφτά για την ενίσχυση των Ο.Τ.Α. έτσι ώστε να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες αρμοδιότητες που τους έχει παραχωρήσει η Κεντρική Διοίκηση. Μια Κεντρική Διοίκηση που σφυρίζει αδιάφορα στις αγωνιώδεις κραυγές τόσο ορισμένων φιλότιμων Δημάρχων όσο και του συνόλου των εργαζομένων.

Διεκδικούμε λεφτά για την ενίσχυση και στήριξη των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. που έχουν αφεθεί στο «έλεος του Θεού».

Διεκδικούμε λεφτά για την ενίσχυση των Ο.Τ.Α. με απορριμματοφόρα και φορτηγά για την καθαριότητα, με μηχανήματα έργου, με εργαλεία για να μπορούν οι εργαζόμενοι να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους.

Διεκδικούμε λεφτά για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών και τεχνολογικών μέσων των Υπηρεσιών μας, για την αναβάθμιση και ανανέωση των γραφείων και των κτιρίων των Ο.Τ.Α.

Διεκδικούμε λεφτά για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να αποφεύγονται οι στρατιές συμβασιούχων-ομήρων που γίνονται υποχείρια των Δημάρχων, χωρίς ουσιαστικά να προσφέρουν έργο.

Καταγγέλλουμε την δημιουργία Δημοτικών Επιχειρήσεων που αποκλειστικό στόχο έχουν το κέρδος τους, αδιαφορώντας πλήρως για τους Δήμους και τους Δημότες τους. Η πρόσφατη ιστορία το έχει αποδείξει. Τα χρέη τους ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ και έχουν φέρει στο χείλος της καταστροφής και της χρεοκοπίας δεκάδες Δήμους.

Όλα τα παραπάνω έχουν ένα και μοναδικό σκοπό, την προστασία, αναβάθμιση και στήριξη του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών μας με αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Κα Λάζου,

Το τελικό νόημα και η ουσία του σχετικού αόριστου και γενικόλογου άρθρου, αν υπάρχει, αυτό δηλαδή που μένει στον αναγνώστη που γνωρίζει από Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι : η μικροπρέπεια, τα ψεύδη, οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί, οι κατηγορίες κατά των εργαζομένων και η αποποίηση όποιον ευθυνών και η μεταβίβασή τους στους εργαζόμενους.

Τέτοιες απόψεις μάλλον μας κατατάσσουν στο επίπεδο Δήμων τριτοκοσμικών και υπανάπτυκτων χωρών και όχι της Ευρώπης. Εσείς που πραγματικά θέλετε την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Τελικά «Εκσυγχρονισμός ή Σκοταδισμός;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου