Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Συνταξιοδοτικά θέματα εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνάδελφοι,

Μετά από πολλά ερωτήματα συναδέλφων μας σχετικά με τους δικαιούχους ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα σας ενημερώνουμε, όπως είχαμε κάνει και στο παρελθόν (Ιούνιος και Ιούλιος 2008), ότι, σύμφωνα με τον Ν. 3660/2008 (Φ.Ε.Κ. 78 Α΄ 7/5/2008), άρθρο 4 «Συνταξιοδοτικά θέματα εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.» οι εργαζόμενοι που απασχολούνται κατά πλήρες και αποκλειστικό ωράριο στις παρακάτω εργασίες :

Συγκομιδή και αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων,

Στα συνεργεία συντήρησης και επισκευής των μέσων καθαριότητας και με το πλύσιμο αυτών (π.χ. απορριμματοφόρα),

Στον οδοκαθαρισμο.

Στα Δημοτικά αφοδευτήρια (εργάτες αφοδευτηρίων),

Στον χειρισμό μηχανικών σαρώθρων (μηχανοκίνητες «σκούπες»),

Στην ταφή και εκταφή νεκρών,

Στον καθαρισμό των οστών,

Στην ασφαλτόστρωση (εργάτες Υ.Ε. και τεχνίτες Δ.Ε.),

Στην τοποθέτηση μαρμάρων και πλακών,

Στην κατεργασία και κοπή των μαρμάρων,

Στην σφαγή και εκδορά ζώων και πτηνών και

Οι εναερίτες ηλεκτρολόγοι,

δικαιούνται να ενταχθούν στην ρύθμιση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Επίσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο 108180/0092/6-6-2008 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την οποία είχαμε κοινοποιήσει, για να ενταχθεί ο εργαζόμενος στην συγκεκριμένη ρύθμιση πρέπει να ασκεί τα καθήκοντά του αποκλειστικά και κατά πλήρες ωράριο στις παραπάνω εργασίες και όχι όταν απλά έχει την ειδικότητα και απασχολείται σε άλλες εργασίες. Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο αυτό θα βεβαιώνεται εγγράφως από τον αρμόδιο Διευθυντή της υπηρεσίας.

Πιστεύουμε ότι είναι αρκετά ξεκάθαρο και κατανοητό για το ποιοι εργαζόμενοι εντάσσονται στην ρύθμιση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Συνάδελφοι,

Είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάζουμε τις ανακοινώσεις και τα ενημερωτικά δελτία που εκδίδει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας κατά καιρούς, για να είμαστε ενημερωμένοι σχετικά με τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις στην ισχύουσα Εργατική Νομοθεσία και στα δικαιώματά μας. Οι ανακοινώσεις και τα ενημερωτικά δελτία εκτός από την διανομή σε όλα τα γραφεία των υπηρεσιών μας, αναρτώνται και μένουν για αρκετό χρονικό διάστημα και στους πίνακες ανακοινώσεων του Σωματείου μας (κεντρικό Δημαρχείο, κτίριο εξωτερικών συνεργείων και Γυάλινο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου